Zgadzam się z przedmówcami że na strój nie ma co żałować!!!
miałem przygodę niestety zaraz po zakupie moto, gdzie nie zdążyłem jeszcze zakupić odpowiedniego stroju i aktualnie jestem w gorsecie gipsowym... byc może gdybym miał na sobie odpowiedni strój obeszło by się bez urazu kręgosłupa...

piszę być może bo ciężko jest się uchronić przed złamaniem kompresyjnym kręgosłupa nawet mając na sobie odpowiedni strój, myślę że tutaj dopiero może zmniejszyć ryzyko odpowiedni żółwik, ale to są już dodatkowe koszta do podstawowego stroju który tani i tak nie jest... jednak namawiałbym Was na te dodatkowe koszta...
jeżeli chodzi o kurtki i spodnie to z tego co widzę powyżej to preferujecie textyle, ja bym raczej skłaniał się w kierunku skór, zgadzam się że textyl większości się bardziej podoba i do większości może i bardziej pasuje, ale jeżeli ktoś na moto przywiązuje większą wagę do wyglądu niż do bezpieczeństwa to niech sobie lepiej garnitur kupi... skóra to jest skóra, jest przede wszystkim naturalnym materiałem a nie sztucznym jak textyl, skóra jest bardziej wytrzymała i w lato skóra oddycha mniej lub bardziej a text to ruchoma sauna... i jak Wam przyjdzie czyścić to chyba wolelibyście zetrzeć szmatka owady ze skóry niż wydłubywać z textu...
i namawiałbym Was raczej do kombinezonów 2 częściowych niż oddzielnego kupowania kurtki i spodni... zależy oczywiście od moto na jakim chcecie jeździć ale pod nakeda lub sporta spokojnie dobierzecie odpowiednie kombi... no i jeżeli chodzi o kombi to polecałbym na dobry początek Tschula bo w granicach 1000zl juz spokojnie kupicie nowe kombi
http://aukcja.onet.p...?item=323148659
a używke w bdb stanie za 700-800zl
http://moto.allegro....l_stan_bdb.html
jeżeli chodzi o kask to odradzam lazera, polecam natomiast m in nolana(n62 można w przystępnej cenie znaleźć), hjc, agv, nitro ostatecznie...
jeżeli chodzi o buty to zobacz sobie tematy poświęcone bucikom to sie chyba za głowe złapiesz

gdzie chodzą opinie że prawdziwą ochronę zapewniaja dopiero buty za min 500zl... osobiście polecam SIDI Vertigo ale na początek większość skazana jest na probikera... lepsze to niż adidas!
a jeżeli chodzi o rękawice to szkoda Twoich stawów, 150zł i masz porządne rękawice skórzane z protektorami i masz spokój na lata...
a jak będzie Ci brakowało na strój 1000zł to kup moto tańsze o te 1000zł - robiąc tak wykażesz sie rozsądkiem a nie głupotą...
Użytkownik Jupik edytował ten post czw, 06 mar 2008 - 00:58