Skocz do zawartości


 

 

Zdjęcie

Yamaha YBR problem z odpalaniem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vitcious

    CZYTACZ - zupełny świeżak

  • Forumowicze
  • 1 postów
  • Na FM od: 09 lipiec 2018
  • Skąd:Bielsko-Biała
  • Motocykl:Yamaha YBR 125

Napisano wto, 10 lip 2018 - 13:24

Witam,

Mam problem z Yamaha YBRką 125, po 2 latach bezproblemowego użytkowania pojawiły się problemy z odpalaniem. Po przekręceniu kluczyka się nie zaświeca, nie da zapalić, ale po chwili przestawiania kabli pod licznikiem na chwile ożywa. Jednak po chwili znowu gaśnie, i z motocyklem nie ma kontaktu. Wcześniej zdarzało się czasem tylko że się zaświeciło wszystko ale odpalać musiałem z nogi, a tak to bez żadnego problemu. Teraz notorycznie sie wyłącza po chwili.

Z góry dzięki!



#2 Croowab

    NOWICJUSZ - podwórkowy kaskader

  • Forumowicze
  • 129 postów
  • Na FM od: 03 maj 2015
  • Skąd:Nl
  • Motocykl:mam

Napisano wto, 10 lip 2018 - 18:39

Chyba sobei sam odpowiedziałeś na pytanie.

Skoro ruszając przewodami w okolicy licznika moto "ożywa" lub nie to jasne że masz jakieś przerwy w dostawie napięcia w tej okolicy..

instalacja do przejrzenia



#3 michal19885

    NOWICJUSZ - macant tematu

  • Forumowicze
  • 22 postów
  • Na FM od: 24 styczeń 2016
  • Skąd:Białystok

Napisano śro, 18 lip 2018 - 09:25

Rozepnij wszystkie złącza, wyczyść je preparatem do styków, obejrzyj przewody pod kątem przetarć.


Użytkownik michal19885 edytował ten post śro, 18 lip 2018 - 09:26

http://www.kredytbialystok.pl/

Kredyt hipoteczny, mieszkaniowy, ubezpieczenia. Na zakup mieszkania, budowę domu.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 Forumowiczów, 0 gości, 0 ukrytych Forumowiczów


modyfikacje bixenon Full-led | sklep z oświetleniem samochodowym | żarniki xenon D2S D1S D3S D4S |