Skocz do zawartości


 

 

Zdjęcie

Problem z odpaleniem xj550


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 dzodzol

    CZYTACZ - zupełny świeżak

  • Forumowicze
  • 5 postów
  • Na FM od: 13 maj 2018
  • Skąd:Bielsko-Biała
  • Motocykl:Xj550 1984 4v8

Napisano pią, 29 cze 2018 - 06:07

Cześć,
Od kilku dni męczę sie z odpaleniem mojej xj-otki. Po wciśnięciu przycisku startera rozrusznik na przemian kreci przez chwile i pojawia sie cykanie z przekaźnika rozrusznika i tak na przemian. Po wciśnięciu sprzęgła, cykania nie ma ale ciężko zapala. Jak zapali to zaraz gaśnie. Sprawdzałem już na innym akumulatorze i jest to samo. Na chwilę obecną nie mam już pomysłów i nawet nie wiem gdzie szukać. Spotkał sie ktoś z was z takim zjawiskiem?

Użytkownik dzodzol edytował ten post pią, 29 cze 2018 - 06:16


#2 HD1940

    MOTONITA - leżący na baku

  • Moderatorzy
  • 1364 postów
  • Wiek: 51
  • Na FM od: 13 październik 2007
  • Skąd:Białystok
  • Motocykl:BMW R80RT, HD WLD

Napisano sob, 30 cze 2018 - 04:40

Sprawdzić trzeba by było sam rozrusznik, który może mieć zużyte łożyskowanie wirnika przez co następować może blokowanie wirnika. Przyczyna może być tez w pozostałych mechanizmach przeniesienia obrotu z rozrusznika na silnik. Moim zdaniem to problem czysto mechaniczny lub elektryczny w rozruszniku. Ja bym tam sprawdził na początek.



#3 dzodzol

    CZYTACZ - zupełny świeżak

  • Topic Starter
  • Forumowicze
  • 5 postów
  • Na FM od: 13 maj 2018
  • Skąd:Bielsko-Biała
  • Motocykl:Xj550 1984 4v8

Napisano sob, 30 cze 2018 - 05:47

Udalo mi sie sie chyba dzisiaj znalesc rozwiazanie. Problem raczej elektryczny. Przycisk startera wymaga pewnej precyzji i sily we wcisnieciu, do tego poprawilem wszystkie styki no i pekniety wezyk na drugim krućcu zasysał lewe powietrze. Problem chyba ustapil. Zobaczymy ;)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 Forumowiczów, 1 gości, 0 ukrytych Forumowiczów


modyfikacje bixenon Full-led | sklep z oświetleniem samochodowym | żarniki xenon D2S D1S D3S D4S |