IMHO dętki najlepsze, bo musy wychodzą drogo i dają słabe czucie w motocrossie. Może do lasu tak, ale w MX idzie się na większej dynamice i mało ludzi używa musy. Tubliss dobry patent, ale bardzo drogo wychodzi.
ciekawe u mnie większość lata na musach
mus ma milion wad ale ma jedną zajebistą zaletę z punktu widzenia jakiegokolwiek ścigania się -nie da się go zabić w trakcie wyścigu , nawet gałąź ci się wbije to wyrwiesz i pojedziesz dalej , wentla też nie utniesz bo go nie ma , a jak ktoś lata pro z naciskiem na jakiś wynik to nie może sobie pozwolić na nieukończenie wyścigu albo zamykanie stawki bo złapał flaka a w mx też ucięcia wentla się zdarzają sam byłem świadkiem ...
(ja jeżdżę na 1,2 bara i ani jednego kapcia od kilkuset godzin).
ja ładowałem 2 bary ze względu na częste przeloty po asfalcie żeby się kostka tak nie darła , jeden trzymak i 3 razy w ciągu chyba 2 lat urwałęm wentla w tym 2 razy w michelince 4mm za prawie 100 zł sztuka ( myślałem że się pochlastam ) a xr600 to muł bagienny przy jakkimkolwiek 450 więc 1.2 gwarancji nie daje ........
Druga sprawa to montować oponę na płyn do mycia okien, który szybko wysycha i nie powoduje ślizgania się opony na obręczy.
broń boże niech komuś nie wpadnie do głowy używanie smalcu jak stosują wulkanizacje do samochodowych kół bezdętkowych , kumpel tak zrobił , fakt oponę zakłada się bajecznie ale ten smalec wolno schnie i efekt jest taki że urwał wentyl mimo trzymaka po pierwszych kilometrach bo się opona poślizła na feldze , a później znowu złożył na to samo to jak po pół roku chciał zdjąć oponę to myślał że kątówką będzie to robił , bo to jak zaschnie to skleja i uszczelnia .....
płyn do mycia szyb najlepszy
Ale ogólnie chcę mieć z takimi tematami spokój i nie martwić się że przez kapcia stracę cały dzień.
2 dobre łyżki , płyn do mycia szyb , zapasowa dętka i klucze żeby koło odkręcić wozić ze sobą w aucie , chwila moment i zmieniasz
albo z racji że nie latasz po asfalcie mus , tylko wtedy kup nowy a nie wymiętoloną używkę z olx , znajdź kogoś kto go dobrze założy i przez jakiś czas spokój , tylko potem zdjęcie horror
Nie na dętce, a Fis ostatnio zauważył że mam przekrzywiony wentyl. Muszę sie tym zająć bo jeszcze chwila i się urwie.
spuść powietrze do zera i ją lekko przesuń