Skocz do zawartości


 

 

Zdjęcie

Yamaha Italjet Millenium 125 - Brak Iskry ! POMOCY !

yamaha italjet millenium 125 brak iskry skuter motor motocykl 4T 2T

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 SebiiPL

    NOWICJUSZ - macant tematu

  • Forumowicze
  • 15 postów
  • Na FM od: 04 wrzesień 2012
  • Skąd:Rzeszów
  • Motocykl:Aprilia Pegaso 125

Napisano pon, 11 kwi 2016 - 17:56

Witam. Kupiłem Yamahe Italjet Millenium 125 4T. Niestety nie ma w niej iskry. Czasami ale nie zawsze dzieje się tak że jak klikam na przycisk od rozrusznika to iskra raz albo dwa razy się pojawi i później znika i jej nie ma jak dalej kręcę rozrusznikiem. Po ponownym kliknięciu na przycisk rozrusznika iskra znowu pojawi się raz albo dwa i później już nie ma ale jest ona bardzo słaba. Wymieniłem już cewkę razem z kablem i fajką na 100% sprawną i sprawdzoną prze zemnie w innym motorze i nie pomogło. Wymieniłem również świecę i dalej nic. Zdjąłem magneto i przeczyściłem iskrownik i impulsator bo był trochę zardzewiały ale dalej nic nie pomogło. Próbowałem przybliżać i oddalać impulsator od magneta i też nic. Przeciąłem jeszcze przy module kabel biało-czarny który podobno służy za gaszenie ale iskra się nie pojawiła. Czasami się tylko pojawi raz albo dwa i tyle. Co może być przyczyną gdzie szukać przyczyny ?



#2 batko lenin

    NOWICJUSZ - niuchacz wydechowy

  • Forumowicze
  • 73 postów
  • Wiek: 48
  • Na FM od: 03 maj 2014
  • Skąd:Radom
  • Motocykl:Suzuki VZ 800 Desperado

Napisano pon, 11 kwi 2016 - 19:11

Szukaj po kablu. Aku, stacyjka, przekażniki, przewody. Jest światełko w tunelu, bo iskra jednak się pojawia. 80-90% usterek elektro to brak styku lub zwarcie.



#3 rogger

    NOWICJUSZ - podawacz śrubek

  • Forumowicze
  • 103 postów
  • Wiek: 41
  • Na FM od: 05 październik 2015
  • Skąd:katowice

Napisano pon, 11 kwi 2016 - 19:47

Spróbuj odpalić z innego aku, czasem tak jest, że jak kręci to już za niskie napięcie na moduł.

#4 SebiiPL

    NOWICJUSZ - macant tematu

  • Topic Starter
  • Forumowicze
  • 15 postów
  • Na FM od: 04 wrzesień 2012
  • Skąd:Rzeszów
  • Motocykl:Aprilia Pegaso 125

Napisano pon, 11 kwi 2016 - 20:18

Był palony z różnych akumulatorów aż kupiłem nowy :) Stacyjkę odłączyłem i zrobiłem stacyjkę na ostro i nie pomogło :( Jak sprawdzić iskrownik i impulsator bo może to ich wina ?



#5 batko lenin

    NOWICJUSZ - niuchacz wydechowy

  • Forumowicze
  • 73 postów
  • Wiek: 48
  • Na FM od: 03 maj 2014
  • Skąd:Radom
  • Motocykl:Suzuki VZ 800 Desperado

Napisano pon, 11 kwi 2016 - 20:33

Nie zadręczaj się. Odżałuj trochę monety i znajdz dobrego elektryka. Chyba że duch walki silny w tobie jest, to próbuj dalej, kombinuj samemu :)







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: yamaha, italjet, millenium, 125, brak, iskry, skuter, motor, motocykl, 4T 2T

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 Forumowiczów, 1 gości, 0 ukrytych Forumowiczów


modyfikacje bixenon Full-led | sklep z oświetleniem samochodowym | żarniki xenon D2S D1S D3S D4S |