Skocz do zawartości


 

 

Zdjęcie

schemat instalacji elektrycznej Suzuki GS 500 K1/K2 potrzebny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 konrad1f

    Spec - Szkoła Jazdy

  • Spec
  • 3918 postów
  • Wiek: 35
  • Na FM od: 05 lipiec 2002
  • Skąd:Kościan/Poznań
  • Motocykl:SC26side,RC46,JC20,M10

Napisano pon, 04 kwi 2016 - 22:45

kiedyś miałem mniejsze problemy ze znalezieniem czegoś takiego
pilnie potrzebuję schematu do gs500 z roczników 2001/2002 - może też 2000
nawet w serwisówce dla całego przekroju roczników nie ma schematu dla tych modeli
ktoś może pomóc?!

#2 _Monter_

    MOTOCYKLISTA DOSKONAŁY - wymiatacz szos

  • Super-Moderatorzy
  • 8815 postów
  • Wiek: 43
  • Na FM od: 08 marzec 2005
  • Skąd:Giżycko/Steinfeld
  • Motocykl:Mean Streak

Napisano wto, 05 kwi 2016 - 13:37

Znalazłem tą serwisówkę. Na stronie 347 zaczyna się K1 i K2. 

Może nie ma schematu bo instalacja jest taka sam jak w starszym modelu? Wydaje mi się, że jeśli moduł z poprzednich roczników bedzie pasował do K1 i K2 to instalacja musi być niemal identyczna.

A co Cię trapi Konradzie?


Piekło było pełne więc wróciłem.
lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383
prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1
...i tak wszyscy umrzemy...


#3 konrad1f

    Spec - Szkoła Jazdy

  • Topic Starter
  • Spec
  • 3918 postów
  • Wiek: 35
  • Na FM od: 05 lipiec 2002
  • Skąd:Kościan/Poznań
  • Motocykl:SC26side,RC46,JC20,M10

Napisano wto, 05 kwi 2016 - 15:44

jest problem - nie ma "iskry"

posiadam motocykl niby z 2000r

impulsatory pomierzone - OK

cewki pomierzone i sprawdzone - OK

tak więc padło ma moduł - podpiąłem jeden->nic, podpiąłem drugi->dalej nic

po oględzinach okazało się, że do wjednej z wtyczek od strony impulsatorów podochodzą 4 przewody a wychodzą 3

kolory nie do końca się zgadzają

podejrzewam, że ktoś zrobił misz-masz z różnych roczników

mając schemat dla K1/K2 może mógłbym dojść co jest od czego

w rocznikach do 99 były dwa 2 impulsatory, moduł z dwoma wtyczkami na przewodach, gaźniki bez udziwnień

w rocznikach od 2003 był jeden impulsator, moduł CDI i czujnik położenia przepustnicy (połączony z modułem)

u mnie jest coś "przejściowego" i próbuję dojść do tego jak powinno być :)

 

serwisówkę, którą przytaczasz oczywiście zanim zadałem pytanie przejrzałem ;)


Użytkownik konrad1f edytował ten post wto, 05 kwi 2016 - 15:46


#4 konrad1f

    Spec - Szkoła Jazdy

  • Topic Starter
  • Spec
  • 3918 postów
  • Wiek: 35
  • Na FM od: 05 lipiec 2002
  • Skąd:Kościan/Poznań
  • Motocykl:SC26side,RC46,JC20,M10

Napisano wto, 12 kwi 2016 - 21:36

na forum gs500 otrzymałem pomoc z namierzeniem odpowiedniego schematu
zakupiłem używany "palec" - podajnik sygnału oraz pojedynczy impulsator
niestety iskry jak nie było tak nie ma
serwisówka oprócz pomiaru rezystancji opisuje także pomiar napięcia szczytowego generowanego przez impulsator
czy ktoś spotkał się z sytuacją, że rezystancja impulsatora wskazywała by na jego sprawność natomiast pomiar napięcia wskazywał 0V?

Użytkownik konrad1f edytował ten post wto, 12 kwi 2016 - 21:36





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 Forumowiczów, 0 gości, 0 ukrytych Forumowiczów


modyfikacje bixenon Full-led | sklep z oświetleniem samochodowym | żarniki xenon D2S D1S D3S D4S |